Как да инсталирате пакета KDE

Съдържание:

Как да инсталирате пакета KDE
Как да инсталирате пакета KDE

Видео: Как да инсталирате пакета KDE

Видео: Как да инсталирате пакета KDE
Видео: Сделайте свой рабочий стол KDE Plasma лучше 2024, Може
Anonim

Инсталирането на пакети K Desktop Environment или KDE се определя от избрания от вас формат на пакета. Има шест различни опции за формат, чиято основа са tgz файлове.

Как да инсталирате пакета KDE
Как да инсталирате пакета KDE

Инструкции

Етап 1

Използвайте суперпотребителски режим, за да инсталирате пакетите на KDE Debian и изберете синтаксиса dpkg -i pkgname.deb за всеки един. Не забравяйте, че пакетите от този формат трябва да бъдат инсталирани в съответствие със стандарта FHS.

Стъпка 2

Копирайте инсталационните пакети на PRM в директорията / opt / kde в режим на суперпотребител и изпълнете rpm -i package_name.rpm. За да създадете двоичен RPM пакет, стартирайте rpm -i package_name.src.rpm.

Стъпка 3

След това използвайте синтаксиса cd / usr / src / redhat / SPECS и след това rpm -bb package_name.spec. Изпълнете cd../RPMS/i386 и излезте от rpm -i package_name.i386.rpm.

Стъпка 4

За да инсталирате.tgz пакета, първо трябва да го разопаковате: tar xvzf package_name.tar.gz и да отидете в създадената от него директория с помощта на командата cd package_name.

Стъпка 5

След това използвайте командата. / Configure, за да стартирате и да направите за компилация. Завършете инсталацията с su -c "make install".

Стъпка 6

За да инсталирате двоичните файлове, използвайте суперпотребителски режим и въведете командата cd /, последвана от стойността tar xvzf package_name.tar.gz.

Препоръчано: