Как да инсталирам Windows на преносимо устройство

Съдържание:

Как да инсталирам Windows на преносимо устройство
Как да инсталирам Windows на преносимо устройство

Видео: Как да инсталирам Windows на преносимо устройство

Видео: Как да инсталирам Windows на преносимо устройство
Видео: Как да Преинсталираме Windows 10 2024, Може
Anonim

В някои случаи може да е полезно да имате под ръка преносим диск с инсталиран Windows. Например, когато системата е спряла да се зарежда поради вирус, който е повредил операционната система. Също така, на правилно конфигуриран преносим диск, можете да инсталирате любимия си файлов мениджър или антивирус или други програми, от които се нуждаете. Всичко, от което се нуждаете, е преносим диск с поне 256 MB и инсталационен диск на Windows. Използвайки безплатната програма Bart PE Builder за Windows XP, можете да инсталирате сменяем диск, а в свободното пространство - любимите си програми.

Как да инсталирам Windows на преносимо устройство
Как да инсталирам Windows на преносимо устройство

Инструкции

Етап 1

Преди да инсталирате, трябва да форматирате сменяемия диск. Най-добре е да използвате безплатния HP USB Disk Storage Format Tool, за да направите това. След инсталацията изберете „Старт - Всички програми - HP Company“от менюто. В списъка с устройства намерете и изберете USB устройството и го форматирайте в FAT. След форматирането копирайте файловете за стартиране на Windows на сменяемия диск. % systemdrive% / boot.ini,% systemdrive% / ntldr и% systemdrive%: / ntdetect

Стъпка 2

Сега трябва да конфигурирате BIOS на дънната платка. За да влезете в BIOS, когато стартирате компютъра, трябва да натиснете клавиша F2 или DEL. Ключът зависи от вашата версия на BIOS. Когато компютърът се зареди, на екрана ще се посочи кой бутон трябва да натиснете, за да влезете в BIOS. От менюто Advanced BIOS Features изберете Boot Device Select. В това меню трябва да щракнете върху USB устройството като устройство за стартиране "Boot Device Priority". Натиснете F10, за да излезете и да запазите. След това компютърът ще се рестартира. Ако виждате елемента от менюто "USB Mass Storage Reset Delay" във вашия BIOS, задайте тази стойност на максимум.

Стъпка 3

Помощната програма PE Builder се използва за инсталиране на операционната система на преносим диск. За да инсталирате, ви е необходим инсталационен диск на Windows. Създайте нова папка на вашия твърд диск, където ще копирате съдържанието на диска за зареждане на Windows. Отворете командния ред: "Старт - Изпълнение - cmd". Сега копирайте пакета за актуализация. Въведете командата "C: /sp2/xpsp2.exe -u -x: c: / sp2 / sp2". След това стартирайте инсталационния файл и посочете преносимото устройство, където искате да инсталирате операционната система, като път за инсталиране.

Препоръчано: