Как да стартирам Powershell

Съдържание:

Как да стартирам Powershell
Как да стартирам Powershell

Видео: Как да стартирам Powershell

Видео: Как да стартирам Powershell
Видео: 8 важных команд powershell на Windows. Будь сильнее 2024, Може
Anonim

Windows Powershell (по-рано Monad) е инструмент за управление на Windows Server, пуснат от Microsoft. Powershell скриптове могат да бъдат създадени с помощта на всеки текстов редактор, който работи в черупката. За да стартирате Powershell, вижте инструкциите.

Как да стартирам Powershell
Как да стартирам Powershell

Инструкции

Етап 1

Отворете главната командна страница на Powershell. Връзката към страницата е https://www.microsoft.com/ windowsserver2003 / technologies / management / powershell / default.mspx. Той съдържа уводна информация и връзки към важни ресурси на Powershell.

Стъпка 2

Изтеглете Powershell от https://www.microsoft.com/downloads/ details.aspx? FamilyId = 2B0BBFCD-0797-4083-A817-5E6A054A85C9 и след това го инсталирайте.

Стъпка 3

Изтеглете пакета с документация на Powershell, който включва уроци: Проследяване на скриптове, Ръководство за начало и Ръководство за потребителя на Powershell. Можете да изтеглите пакета с документация на адрес https://www.microsoft.com/downloads/ details.aspx? FamilyId = B4720B00-9A66-430FBD56-EC48BFCA154F.

Стъпка 4

С инсталиран Powershell и изтеглен пакет с документация започнете да стартирате командната обвивка, която се използва за изпълнение на команди и скриптове на Powershell. Щракнете с левия бутон на мишката в менюто "Старт" -> "Всички програми" и изберете елемента, наречен Windows Powershell.

Стъпка 5

Ако все още не сте запознати с командите на Powershell, командата за помощ ще ви помогне:

PS C: / temp> get-help.

Стъпка 6

Повечето от командите имат нови имена, но имената на някои от тях вероятно са ви познати: cd, ps, dir, copy, kill, type, ren, mount, echo.

Стъпка 7

Командите на Powershell се наричат общо командлети. Те осигуряват изпълнение на всякакви действия със системата, от навигация до достъп до ресурси. Всички команди се изпълняват от командния ред на Powershell или в рамките на скрипт. За да видите списък с всички налични команди, въведете следната команда:

PS C: / temp> get-command.

Стъпка 8

Последното нещо, за което искам да говоря, е командните параметри. Повечето от тях предоставят възможност за задаване на параметри, които определят функционалността на командлетите. Всеки команден параметър трябва да бъде предшестван от тире. За да видите параметрите на конкретна команда, трябва да я въведете и да поставите символа „-?“В края. Помислете за командата get-psdrive: за да видите списък с наличните опции за дадена команда, въведете следното:

PS C: / temp> get-psdrive -?.

Препоръчано: