Как да свържете субтитрите на Windows Media Player

Съдържание:

Как да свържете субтитрите на Windows Media Player
Как да свържете субтитрите на Windows Media Player

Видео: Как да свържете субтитрите на Windows Media Player

Видео: Как да свържете субтитрите на Windows Media Player
Видео: How To Uninstall Windows Media Player 2024, Април
Anonim

Защо се нуждаете от субтитри? Ако искате да гледате чужд филм, за който все още не се е появил превод, или се упражнете да превеждате от този език. Също така е полезно, ако искате да чуете гласовете на актьорите.

Как да свържете субтитрите на Windows Media Player
Как да свържете субтитрите на Windows Media Player

Необходимо

  • - компютър;
  • - достъп до Интернет;
  • - Windows Media Player.

Инструкции

Етап 1

Инсталирайте кодеците, за да възпроизвеждате филма със субтитри. Инсталирайте пакета K-lite кодек. След това трябва да изтеглите самите субтитри. Това може да се направи на fansubs.ru, subs.com.ru. След това разопаковайте субтитрите от архива (програмата Winrar ще обработва архивите *.rar и *.zip), поставете ги в папката, където се намира филмът.

Стъпка 2

Изтеглете и инсталирайте специален плъгин, предназначен за свързване на субтитри към видеоплейъри. Най-добре е да инсталирате плъгин, който поддържа различни плейъри и различни формати на субтитри. Например инсталирайте DivXG400. Той има поддръжка за почти всички известни формати на субтитри, но има проблеми с показването на кирилицата.

Стъпка 3

Изтеглете приставката DivXG400, за да активирате субтитрите в Media Player. За да направите това, следвайте връзката https://www.free-codecs.com/download/DivXG400.htm, щракнете върху името на приставката, изберете мястото за запазване и изчакайте изтеглянето. След това стартирайте инсталационния файл и инсталирайте приставката на вашия компютър. Копирайте файла със субтитри в папката, където се намира видео файлът. Преименувайте файла със субтитрите: той трябва да има същото име като видео файла. Отворете филма в Windows Media Player

Стъпка 4

Свържете субтитрите в Media Player с помощта на приставката VobSub. Той поддържа субтитри в следните формати: *.ssa, *.smi, *.srt, *.sub. За да видите тези субтитри, изтеглете приставката от връзката https://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=82303&package_id=84359 и го инсталирайте на вашия компютър

Стъпка 5

Свържете приставката с програмата Media Player, за да инсталирате поддръжка на кирилица, изберете версията на Unicode. След това преместете файла със субтитрите в папката с филма. Преименувайте файла със субтитри: той трябва да има същото име като видео файла (например movie.srt, movie.avi). Отворете филма с Windows Media Player.

Препоръчано: